Duurzame inzetbaarheid

IMG_1807 (copy)

PAGO + DIA op locatie Bouwmensen

Val jij onder de cao Bouw & Infra? Goed nieuws, want dan kun je kosteloos gebruikmaken van het pakket Individugerichte Preventiezorg. Onderdeel van dit pakket is het welbekende PAGO. Dit wordt tegenwoordig gecombineerd met een DIA-adviesgesprek en is bij uitstek de gelegenheid om te kijken hoe jij ervoor staat. Ben je gezond? Kijk je vooruit en werk je eigenlijk wel veilig?

Een recht, geen verplichting

Het PAGO is een medisch onderzoek dat afgestemd is op de functie: een medische ‘keuring’ op maat. De arbodienst nodigt je elke 4 jaar uit (boven de 40 elke 2 jaar) via een brief op je huisadres of via je werkgever.

Wat is de inhoud van de PAGO

Ter voorbereiding op het PAGO vul je een uitgebreide vragenlijst in. Hierdoor heeft de bouwarts direct een goed beeld van jou. Welke risico’s loop je nu en in de toekomst? Wat kan beter? Hoe voorkom je problemen op termijn?

Tijdens het PAGO word je eerst onderzocht door een doktersassistent. Hij/zij kijkt onder andere naar je lengte, gewicht, ogen, gehoor, longen, polsslag, bloeddruk, bloed en maakt bij werknemers boven de 40 jaar een hartfilmpje. Hierna volgt het gesprek en een lichamelijk onderzoek door de bouwarts. Er wordt specifiek gekeken naar de gezondheidsrisico’s vanuit je beroep en het risico op hart- en vaatziekten. Na het PAGO ontvang je een persoonlijk advies en indien nodig een verwijzing of verdere begeleiding.

Privacy gewaarborgd

Uiteraard gaan de gegevens van het PAGO nooit naar je werkgever, tenzij je daar vooraf duidelijke toestemming voor hebt gegeven. De vragenlijst bewaart de arbodienst in je medisch dossier. Daarin staan ook alle andere gegevens van medische testen, labonderzoek, preventieve consulten en werkplekonderzoek.

APK voor jezelf

Zie het PAGO als een APK voor jezelf met als belangrijkste verschil: je kunt niet afgekeurd worden. Maak gebruik van dit cadeautje van de sector!

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Vast team van specialisten met kennis van de bouw & infra sector
  • PAGO uitgevoerd door keuringsartsen voor de bouw
  • Moderne testapparatuur
  • Dichtbij: uitvoeringslocatie Bouwmensen Zuid West Goes of Bergen op Zoom
  • Vanaf 15 medewerkers bedrijfsrapportage vanuit Volandis
  • Sturing op verzuim aantoonbaar mogelijk
  • Uitvoeringsdatum en invulling programma in overleg mogelijk
  • Volledige ontzorging
  • Preventieve sturing op gezond blijven, plezier houden in werk en vooruitkijken

Interesse? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.