Lucht- en Waterdicht Bouwen

Bestemd voor: 
Timmerlieden, metselaars, werkvoorbereiders, tekenaars, uitvoerders, voormannen

Doelstelling:
Door kennis van de schadelijke gevolgen van niet luchtdicht gebouwde woningen, zullen de deelnemers meer gaan nadenken hoe een luchtdicht gebouwde woning gerealiseerd kan worden. De waterdichte aansluitingen zullen ook met meer precisie worden uitgevoerd. Over luchtdicht bouwen bestaat nog veel onbegrip in de bouw en wordt soms nog slordig toegepast. Waarom moeten we luchtdicht bouwen. Wat gebeurt er met het gebouw als we niet luchtdicht bouwen. Is het zinvol dat we luchtdicht bouwen. Of is het weer een hype die we weer zo nodig moeten volgen.

Inhoud cursus:
Door een 10-tal zeer aansprekende praktische starttoetsen te maken en te behandelen zullen de deelnemers geleidelijk het begrip luchtdicht bouwen veel beter kunnen begrijpen. De stof wordt zeer praktisch en met aansprekende details, foto’s besproken en met veel interactie door een praktische docent/ trainer behandeld.

Het theoretische gedeelte van de cursus wordt afgesloten door een eindtoets met een aantal multiplechoice vragen, om te kijken of de leerstof goed is begrepen.
In de praktijkruimte worden de materialen voor het maken van luchtdichte aansluitingen getoond en uitgelegd hoe ze moeten worden aangebracht.
In groepjes worden diverse naden en kieren luchtdicht afgeplakt en deze worden getest met een ventilator en rookgenerator.

De waterdichte aansluitingen met lood en/of loodvervangers worden in de praktijkruimte door iedere deelnemer gemaakt. Er wordt een buiten- en binnen hoek gemaakt van opgaand metselwerk of een eind- en tussen loket van lood en/of loodvervanger.

Doel van de cursus:
Na het volgen van deze cursus zullen de deelnemers beslist anders kijken naar het begrip lucht- waterdicht bouwen.

Locatie van de cursus: 
Bouwmensen locatie in overleg

Aantal deelnemers:
6-12 deelnemers

Tarief:
Euro 295,00 p.p. excl. BTW. Inclusief lesmateriaal, certificaat, lunch

Inschrijven? 
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of kijk of de opleiding al op de planning staat.

Neem contact op

Bekijk planning