STAP-budget

Wat is STAP-budget?

STAP-budget is een subsidie voor scholing. Het is een geldbedrag van maximaal 1000 euro dat u 1 keer per jaar kunt gebruiken. STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met STAP-budget kunt u uw positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

U kunt STAP-budget zelf aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die u wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor STAP-budget. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan maakt UWV het geld over naar de opleider.

U kunt het stappenplan gebruiken om te kijken of u STAP-budget kunt aanvragen. Ook ziet u in het stappenplan hoe u STAP-budget kunt aanvragen en wat u daarvoor nodig heeft.
https://www.stapuwv.nl/p/pre-check

Bouwmensen heeft de volgende opleidingen aangemeld in het scholingsregister:

Praktijkinstructie voor Bij- en Omscholing in onze werkplaats:
- Timmeren
- Tegelzetten
- Stukadoren
- Machinale Houtbewerking
- Metselen
- Schilderen
AutoCad Basis 2d
BricsCad
Communicatie En Leidinggeven


Het is mogelijk om andere opleidingen aan te melden, we denken graag met u mee!

De volgende aanvraagperiode start 2-1-23 om 10.00 uur. Vraag voor 22-12 de opleiding bij ons aan, dan ontvang je op tijd het aanmeldingsdocument.